Közel ezren kaptak eddig ingyenhitelt energetikai lakáskorszerűsítésre

2016.12.07. Írta:

Közel ezer ingatlan tulajdonosa több mint 1,8 milliárd forint összértékben nyert vissza nem térítendő támogatást a családi házak korszerűsítésére az Otthon Melege Program keretében.

Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. A támogatás az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására, és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítására (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése) fordítható. A programban közel 1000 ingatlantulajdonos már biztosan sikeresen pályázott - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A Támogatói Okiratokat a pályázatkezelő NFSI Kft. legkésőbb ezen a héten elküldi az érintetteknek. Az elbírálás folyamatos, így hamarosan újabb pályázatok részesülhetnek támogatásban"
- közölte Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. A döntési lista elérhető a pályázatkezelő honlapján.

A családi házak energetikai korszerűsítését célzó, 5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett alprogram keretében hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló, és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás.

A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 23 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást, melynek eredményeként mára több mint 125 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Hírek archivum