Nyomtatás

Ellehetetlenítenék a rövid távú kiadási piacot

2017.08.07. Írta:

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége olyan javaslattal állt elő, mellyel a rövid távú lakáskiadók dolgát nehezítenék meg, például az évente kiadható napok számának korlátozását.

A belvárosban ma épülő lakásprojektek épp a most jellemző a befektetői lelkesedést igyekeznek meglovagolni, ha azonban a vásárlók nem részesülhetnek a magas hozamokból, kisebb kedvet érezhetnek a vásárlásra is.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a javaslatról egyeztetéseket kezdett a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. Az öt pontos javaslatcsomag részét olyan intézkedések képezik, mint például a kiadható napok számának éves szintű korlátozása, ami már önmagában is komoly csapást mérhetne a hazai rövid távú lakáskiadók csoportjára. De valószínűleg a kereskedelmi szálláshelyekkel azonos adózás bevezetése, vagy a minimális egészségügyi és biztonsági követelmények előírása is komoly hátrányt jelentene a szektornak.

A szállodaszövetség közlése szerint céljuk nem az airbnb-zés ellehetetlenítése lenne, és csak a szállodaként működő lakáshoteleket szeretnék korlátozni.

Forrás és további részletek: Portfolio.hu