Publikus lett a mesterbiztosítás

2017.09.20. Írta:

A Magyar Építőipari Szakemberek Közössége minden építőiparban dolgozó szakembereknek elérhetővé tette kedvezményes csoportos felelősségbiztosítását. A nyitásra azért került sor, mert szeptember 1-től az építő szakmák újabb körének kell kötelezően biztosítást kötni.

Szeptembertől felelősségbiztosítással kell rendelkezniük a villanyszerelést és vízközmű bekötést végző szakembernek és vállalkozásoknak. A vonatkozó kormányrendeletek[1] 1 millió forint értékű biztosítást tesz kötelezővé a munkavégzésből eredő esetleges károk megtérítésére. Számukra jelenthet könnyebbséget a szakemberek igényeire szabott kedvező árú biztosítás.

A „szakik” között csak mesterbiztosításnak nevezett konstrukciót a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége dolgozta ki, miután januárban ugyanígy kormányrendelet[2] tette kötelezővé a felelősségbiztosítást az építőipari kivitelezőknek.

„Akkor a magunk bajával voltunk elfoglalva, nem is gondoltunk rá, hogy bővülhet a biztosításra kötelezettek köre, csak a kivitelezőkre koncentráltunk a biztosítás létrehozásánál. Azonban a konstrukció kis változtatás után lényegében minden építőipari tevékenység esetén elérhetővé vált. Remélem, sokaknak tudunk majd segíteni” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, a Magyar Építőipari Szakemberek Közösség alapítója.

A felelősségbiztosítás a szervezet legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartozik, január óta több mint 230 építőipari kivitelező vállalkozás és vállalkozó vette igénybe. A publikussá tett „mesterbiztosítás” megfelel a villanyszerelést és vízközmű bekötést végző szakemberekre vonatkozó kormányrendelet előírásainak, igénybevétele egyszerű, transzparens és gyors. Az egyetlen kitétel, hogy az igénybevételhez a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége tagjának kell lenni, ami azonban kötelezettségekkel nem jár. További információk: www.szakemberkozosseg.hu/szolgaltatasok/biztositas/ 

[1] 219/2017. VII.31; 220/2017. VII.31
[2] 353/2016. XI.18.

Forrás: Mapei Kft. / Hírnévügynökség

Hírek archivum