Otthontérkép

Nő az érdeklődés a használt lakások iránt

2017.10.06. Írta:

Egyre több használt lakás cserélhet gazdát, miután a vevők egyre kiszorulnak a belső kerületekből, és az új lakásokat is nehezen tudják megfizetni a magas árak miatt – közölte pénteken a Portfolio Lakás 2017 kiállításon Mester Nándort, az Otthontérkép vezető elemzője.

A következő két-három évben tovább nő az érdeklődés a használt lakások iránt – véli az elemző. Ennek a legfőbb oka, hogy az új építésű lakások árát sokan nem tudják megfizetni, hiába vannak különböző finanszírozási források és kedvezmények.

Az Otthontérkép friss felmérése alapján újszerű lakások iránt egy év alatt 2 százalékkal, a felújítottak iránt 3 százalékkal nőtt az érdeklődés. Az oldalon keresők negyede az újszerű, ötöde pedig a felújított ingatlanokat kutatja.
A fővárosi külső kerületek is egyre népszerűbbek, hiszen sok vásárló belátja, hogy nem képes kifizetni a belváros közeli, új építésű lakásokat. Ráadásul a külterületeken nem csak olcsóbbak a lakások, hanem nagyobbak is, sőt több a családi ház. „Egy belvárosi 40-50 négyzetméteres, jól felszerelt lakás áráért egy 100-120 négyzetméteres újszerű vagy felújított családi házat lehet kapni Budapest néhány külső kerületében, esetleg az agglomerációban” – tette hozzá a szakértő.

Forrás: Inforadio.hu

Hírek archivum