Pixabay / igylakunk.hu

A lakáshoz kapcsolódó cafeteriaelemek változása 2018-ban

2017.12.07. Írta:

A Parlament döntése alapján 2018-tól tovább nő a munkáltató által 5 évig adómentesen nyújtható mobilitási célú lakhatási támogatás, vagyis az adómentes albérleti térítés mértéke.

Amennyiben egy legalább heti 36 órában foglalkoztatott munkavállaló állandó lakóhelye több mint 60 kilométerre van a munkahelytől vagy a tömegközlekedéssel való utazás meghaladja a 3 órát, akkor a munkáltatónak 2018- ban is lehetősége lesz, hogy beszálljon a munkavállaló albérletébe.

Nő az adható támogatás mértéke

  • az adómentes juttatás a foglalkoztatás első két évében a minimálbér 60 százalékáig,
  • az ezt követő 2 évben a minimálbér 40 százalékáig,
  • majd még egy évig a minimálbér 20 százalékáig terjedhet.

Hosszabb idejű foglalkoztatás esetén már az efelett lévő időben nem nyújtható ez a támogatás adómentesen.

Fontos változás még, hogy a módosítás hatálybalépését követően az adómentesség határozott idejű munkaszerződés és munkaerő-kölcsönzés esetén is igénybe vehető lesz 2018-tól a mobilitási célú lakhatási támogatásra.

A 60%-os lehetőség azonban a 2017. január 1. előtt belépett határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezők esetén 2018. január 1-től még 12 hónapig vehető igénybe. Határozott idejű munkaszerződéses korábbi belépők kezdő dátuma pedig 2018. január 1.

A juttatás többféle módon is megvalósítható:
• Egyrészt a munkáltató kifizetheti a munkavállaló által bérelt lakás bizonylattal igazolt havi bérleti díját vagy ennek egy részét.
• Másik lehetőség, hogy a munkáltató bérli a lakást, és ingyenesen vagy kedvezményesen a dolgozó rendelkezésére bocsátja. Ilyenkor az az értéket tartjuk nyilván juttatásként, melyet a szokásos piaci értékhez képest nem fizetett meg a dolgozónk.
• Megvalósítható még az is, hogy a munkáltató a saját tulajdonában álló lakását a dolgozó rendelkezésére bocsátja. Ebben az esetben is a szokásos piaci értékből a munkavállaló által meg nem térített rész lesz a juttatás értéke.

Az adómentességhez szükséges lesz, hogy a munkaviszony létrejöttét megelőző 12 hónapban és a támogatás folyósításának idején a dolgozónk ne rendelkezzen lakás 50 százalékot meghaladó haszonélvezeti joggal nem terhelt tulajdonjogával, haszonélvezeti jogával a munkavégzés helyén, valamint olyan településen, amelynek a munkavégzés helyétől való távolsága nem éri el a 60 kmt, vagy amelytől a munkavégzési helyéig, tömegközlekedési eszközzel történő oda- és visszautazás ideje nem éri el a 3 órát. Így, ha a dolgozó a környéken ilyen lakástulajdonnal, haszonélvezettel rendelkezik, vagy lakást vásárol, akkor elesik az adómentes „albérleti” támogatástól.

Ez annyiban jelent könnyítést, hogy míg jelenleg minden a munkahelyhez közeli valamekkora lakástulajdonnal is rendelkező munkavállalót ki kell zárni a támogatásból, addig jövőre a közelben lévő kisebb arányú lakástulajdonjog nem lesz akadálya annak, hogy adómentes támogatást adjon a munkáltató.

A munkavállaló nyilatkozata alapján kell megállapítanunk az adómentesség feltételeit. Ha a dolgozó bérli a lakást, akkor az adómentesség feltételei közt szerepel, hogy ha több magánszemély is jogosult az adómentes lakhatási támogatás igénybevételére, akkor azt közülük—döntésük alapján—csak egyikük veheti igénybe kedvező feltételekkel, melyről szintén nyilatkoznak a munkáltatónak.

Utólagos feladat még, hogy a munkáltatónak a juttatás adóévét követő év január 31-ig adatot kell szolgáltatnia az adóhatóság felé a mobilitás célú lakhatási támogatással kapcsolatosan. Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az adómentes támogatásban részesített magánszemélyek nevét, adóazonosító jelét, a munkavállaló által bérelt lakás címét.

Forrás: cafeteriatrend.hu

Hírek archivum