Nyomtatás

Elindult a hatékonyságnövelő építőipari KKV pályázat

2018.01.26. Írta:

Megnyílt a legalább húszfős építőipari cégeket támogató 20 milliárd forint keretösszegű pályázat. A pályázati csomag megtalálható a Kormany.hu oldalon.

Ahhoz, hogy az építőipari növekedés a jövőben is folytatódjon, elindul egy 20 milliárd forintos fejlesztési program a magyar építőipari kis- és középvállalkozásoknak - jelentette be múlt héten Varga Mihály. A várakozásokkal szemben a jelenlegi szakaszban nem a legalább tízfős, hanem csak a legalább húszfős foglalkoztatottsági állománnyal rendelkező cégek indulhatnak. A gépesítést, ezáltal a hatékonyságnövelést segítő beruházási támogatásban részesíthetők köréből kimaradt a tervező cégek egy része, valamint a mérnöki lebonyolítók, ugyanis e tevékenységi körök TEÁOR-száma nem került bele a kiírásba.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke a Világgazdaság megkeresésére elmondta: már folyamatban van a pályázat kiírásáról szóló rendelet módosítása, a nemzetgazdasági miniszter megígérte, hogy rövid időn belül lehetővé teszik a tíz főnél többet foglalkoztató kisvállalkozások kérelmének befogadását is, amit mindvégig képviselt a szövetség. Emellett a felhívásban egyelőre nem szereplő TEÁOR 71.12 és 71.20 besorolású tevékenységekre szintén igényelhető lesz a különböző támogatási intenzitású, akár vissza nem térítendő formában is elnyerhető támogatás.

A 2018-2020-ra 20 milliárd forintos feltöltéssel induló pályázati csomag időarányos, azaz idei keretének terhére 2018. szeptember 30-ig kell megkötni a támogatási szerződéseket. A pályázati program kiírása szerint a kkv-k számára legalább 50 millió, legfeljebb 1 milliárd forintos támogatás nyújtható.

Forrás: PortfolioÉVOSZ