Ingatlanfejlesztői pályázat fiataloknak

2018.06.08. Írta:

Akár panelház, vagy panel lakótelep megújításának, korszerűsítésénk megtervezésével is indulhatnak hallgatók a az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) "Ingatlanfejlesztés az Y és Z generáció szemével" címmel immár hatodik alkalommal meghirdetett pályázatán.

Idén három témában várják a felsőoktatás résztvevőiből összeálló csapatok munkáit. A pályázati témák között szerepel egy panelház korszerűsítése és megújítása vagy modern panelház megtervezése; új funkciót adhatnak a Bálnának, vagy az Andrássy úti MÁV-székháznak és új városrészt tervezhetnek a Népszigeten.

Pályázni október 31-ig lehet. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra november 20-án, a VI. Ingatlanfejlesztés Napján kerül sor.

Az IFK elnöke, Takács Ernő elmondta: a megfelelően képzett szakember utánpótlás biztosítása valamennyi szektor számára életbevágó fontosságú. Különösen jelentős a kérdés a rendkívül komplex ismereteket követelő ingatlanfejlesztői szakmában, ahol az elmúlt évek látványos bővülése, a versenyhelyzet éleződése következtében, a kapacitás- és munkaerőhiány mindennapos és egyre erősödő kihívást jelent. Az Y-Z-generációt most kell tehát megszólítani, ösztönözni, támogatni, és lehetőséget biztosítani szakmai fejlődésükhöz, hogy a következő évtizedekre az utánpótlás biztosított legyen.

A pályázati témák pontosításában, a területek bejárásában és a pályázati anyagok elkészítésében az ingatlanszakma jeles szakemberei segítik majd a pályázókat mentorként június és szeptember folyamán. Pályázni október 31-ig lehet. A pályázati dokumentációk elbírálásában a Magyar Építész Kamara, Magyar Urbanisztikai Társaság, az IFK delegáltjai, egy tájépítész és egy várostervezési közgazdász vesz részt. A VI. Hallgatói Ötletbörze legjobb tervét kidolgozó csapat az "IFK Talentum 2018" díjat és a vele járó 800 ezer forintos pénzjutalmat veheti át. A második helyezett 500 ezer forint, a harmadik helyezett csapat 300 ezer forint pénzjutalomban részesül.

A részletes pályázati kiírás az IFK honlapján olvasható.

Forrás: IFK, Portfolio

Hírek archivum