500 millió energiatakarékos hűtőre, fagyasztóra

2016.05.31. Írta:

Folytatódik az Otthon melege program, júliustól ismét lehet pályázni hűtőgépek és fagyasztók cseréjére - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NGM) fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

2016. július 4-étől újabb 500 millió forintos keretösszeggel vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjéhez. A pályázati folyamatban előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok - minden régióban lehetőséget kapnak arra, hogy először ők adják be kérelmüket.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25.000 forint, A++ energiaosztály esetén 35.000 forint, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén maximum 45.000 forint. Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be támogatási kérelmeiket 2016. július 4-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Amennyiben marad rendelkezésre álló forrás, úgy 2016. július 6-tól más magánszemélyek is pályázhatnak, ha korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében. A pályázati útmutató megtekinthető a www.kormany.hu  illetve a https://hgcs-2016.nfsi.hu/ oldalon. 

Ez a kiírás is régiónként történik majd a korábbihoz hasonlóan. Így elsőként az észak-alföldi régióban élők jelentkezhetnek.

Forrás: NFM, napi.hu

Hírek archivum