Ígylakunk.hu hírlevél

tle newsletter head sarga sotet 600
  2017. 09. 01.  

 

 

Közösségi Kertek Éjszakája

Szeptember 2-án ismét Közösségi Kertek Éjszakája Budapesten és több vidéki helyszínen.

Bővebben...

 
 

Elengedik a családok lakáshitelének egy részét

A harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozása gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkenthető 2018. január 1-jétől - jelentették be sajtótájékoztatónma az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Bővebben...

 
 

Egyre többen keresik a felújítandó lakásokat

A lakáspiaci élénkülés, a korábban átmenetileg háttérbe szorult felújítandó ingatlanok iránti keresletet is felrázta. Az idei év első nyolc hónapjában a felújítandó házak és lakások iránt 29, illetve 43 százalékkal többen érdeklődtek, mint az előző év azonos időszakában - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Bővebben...

 
 

Elég vonzó lesz-e a korszerűsítési ingyenhitel?

Szeptember elsejétől módosulnak a kamattámogatott lakossági energetikai hitel feltételei. Igény lenne az energiatakarékos lakások iránt. A kérdés az, elég vonzó-e a támogatott hitel. 115 milliárd forint sorsa és több tízezer háztartás energiahatékonyságának a növelése a tét.

Bővebben...

 
Előregyártott WIENERBERGER Porotherm téglafal  

Hatékony építőipar tud válaszolni a jövő igényeire

Az építőipar versenyképességének fenntartásában a termelékenység növelése, a technológiai fejlesztés és a digitalizáció kulcstényező. Nyugat-Európában már a kőművesmunkák automatizálása a van napirenden, talán itthon is megmozdul valami.

Bővebben...

 
 

Nettó nulla épületek a Zöld Építés Hetén

A World Green Building Council hazai szervezete, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) több programmal is ünnepli a Nemzetközi Zöld Építés Hetét szeptember 25. és október 1. között, melyekkel a hét témájául választott NET ZERO (nettó nulla) épületek víziójához szeretné közelebb hozni a közgondolkodást.

Bővebben...

 
 
tle newsletter footer 600
 
tle newsletter footer 600
 
Színes, érdekes, tanulságos. Az Ígylakunk.hu blog oldalán bemutatjuk, hogyan lakhatunk a világban.

» www.igylakunk.hu/blogok
   
A lakhatás alapvető emberi szükséglet. Hogy milyen körülmények között lakunk, alapvetően meghatározza az egyén és rajta keresztül az egész társadalom testi-lelki állapotát, életét. Célunk ezzel a honlappal, hogy a hazai problémákra felhívjuk a figyelmet, eloszlassuk a tévhiteket, megoldási javaslatokat mutassunk be.

 
  www.igylakunk.hu | Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE)