Via 57 West / BIG skyrisecities.com

ArchDaily - Év épületei 2017 győztesek

2017.02.08. Írta:

A legnagyobb építészeti portál az idén is megszavaztatta az Év épületei díjazottjait. Több mint 3000 projekt 16 legjobb munkáit díjazták 75 ezernél is több szavazat alapján. Mi most a három lakóépület-kategória győztesét mutatjuk be.

Lakótömb: Via 57 West, New York City

W57 West BIG archiloverz org

BIG-Bjarke Ingels Group új fogalmat alkotott a New York-i építészetben a Via 57 West felépítésével: Courtscraper. Az épület ötvözi egy amerikai felhőkarcoló lakósűrűségét egy európai belső udvar közösségi életterével: 709 lakás, az épület szívében egy buja több mint 2000 négyzetméteres kerttel.

A lakók számára használható, közös zöld terület egy klasszikus koppenhágai „városi oázis” mintájára készült. A folyó felé nyitott, található benne erdős rész és napfényes mező is.

Az épület alsó szintjein helyet kaptak kulturális és kereskedelmi használatú terek is. Az előcsarnok közvetlen összeköttetésben van az udvarral, amelyből olyan közös helyiségek nyílnak mint rendezvénytermek, golfszimulátor, moziszoba, uszoda, kosárlabdapálya, edzőtermek, pókerszoba, pingpongszoba, billiárd- és kártyaszoba

A felsőbb emeleteken halszálkaszerű elrendezésben helyezkednek el a lakások, kilátással a Hudson folyóra. Az óriási teraszok ívesen simulnak a homlokzatra, maximálizálva a lakások fényellátását, egyben biztosítva elkülönülésüket egymástól.

Felújítás: WORKac, New York City

workac ArchDaily

Ez a lakóépület-felújítás magában foglal egy teljes felújítást és új részek építését is New York egyik legszebb és legrégebbi öntött vas homlokzata mögött. Megvalósításához szükség volt modern építészet és a történelmi értékek megóvásának óvatos és hozzáértő ötvözésére.
A homlokzatot 1857-ben állították teljesen helyre.

Lakóház: Casa Cabo, Portugália

Egy fiatal házaspár egy nem szokványos villát szeretett volna. A Casa Cabo maximálisan ilyen: modern, szokatlan formavilág, közvetlen és különleges kapcsolatban a tájjal. CasaCabo ArchDaily

További képek és díjazott épületek: ArchDaily

Megjelent: 2102 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. február 10., péntek 16:18

Blog archivum