Indulhat a közönségszavazás

2014.11.13. Írta:

A mai nappal elindul a Média Építészeti Díja közönségszavazásának első köre. Az olvasóinkra bízzuk, hogy kiválasszák a nevezett épületekből és tervekből azt a 10-10 projektet, melyek elnyerhetik a közönségdíjat.

A rekord számú, összesen 124 beérkezett pályázat közül egy neves bosnyák, egy híres osztrák és egy elismert román építészből álló előzsűri választotta ki a Média Építészeti Díjára esélyes 5 megvalósult épületet és 5 építészeti tervet. Elindult az év legjelentősebb nyilvános építészeti eseményén véget érő folyamat közönségszavazása az Építészfórumon.

Épület kategóriában szavazni lehet itt.
Terv kategóriában szavazni lehet itt.

124 pályamű érkezett két kategóriában a 10. születésnapját ünneplő kortárs építészeti alkotásokat és terveket értékelő Média Építészeti Díjára, amelyek magas színvonala nem könnyítette meg a neves nemzetközi előzsűri dolgát. A szarajevói székhelyű Studio Zec építésziroda munkatárasa Demir Mensur, az osztrák-amerikai építész életművét kutató, gondozó Friedrich Kiesler Alapítvány igazgatója, Peter Bogner és a bukaresti Építészeti és Várostervezési Egyetem oktatója Arpad Zachi építészek a szakmai szempontokat hosszasan mérlegelve választották ki az általuk legjobbnak ítélt 5 megépült épületet és 5 építészeti tervet. A döntőbe jutott tervek és épületek tervezői november 27-én az Uránia Filmszínház nyilvános zsűrizésén mutatkozhatnak be, ahol a média képviselői döntenek.

Forrás: epiteszforum.hu

Megjelent: 2783 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. november 14., péntek 20:56

Blog archivum