A lakásépítések sokat segítenének a munkahelyteremtésben

2014.10.09. Írta:

Várják az építőipari kkv-k azokat a lehetőségeket, amelyek kihasználásával nemcsak túlélhetik a gazdasági válság máig tartó hatásait, hanem új munkahelyeket is teremthetnek.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét. 

Tehát, van miben reménykedni.

Lakásépítésekkel, bérlakásépítési programmal, lakásfelújításokkal tízezreknek adhatna munkát az építőipar hozzájárulva ezzel Magyarország foglalkoztatási céljaihoz.

2005-ben még 170 ezer munkahelyet biztosítottak a lakásépítések, 2013-ban már csak 30 ezret. Ha felépülne a hazai lakásállomány minőségi megújításához szükséges évi 43-44 ezer lakás, az évente mintegy 130 ezer stabil munkahelyet jelentene.

Orbán Viktor közlése szerint a gazdaságfejlesztési programért cserébe azt várják, "a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése".

A következő időszak az új lehetőségeket mutató és bővülni akaró magyar vállalkozások korszaka lesz – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

Megjelent: 2129 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 09., csütörtök 15:15

Blog archivum