KÉK

A Város mint Közösség - Barcelonai tudásátadás

2021.08.26. Írta: Sajtóhír

Barcelona az elmúlt évtizedekben kiemelkedően teljesített abban, hogy élhetőbb és befogadóbb városi tereket alakítson ki. A helyi lakosság és önkormányzatok összefogásával megvalósított városi innovációk hatása jól érzékelhető világszerte. A barcelonai főépítész és az Építészmérnöki főigazgatóhelyettes a KÉK meghívására most Budapesten osztja meg tapasztalatait.

Barcelona Vezető Építészmérnöki Hivatala (Barcelona’s Chief Architect Office) fontos szerepet tölt be a barcelonai fejlesztési folyamatokban, legyen szó mobilitásról, közterület-fejlesztésről, szuperblokkokról vagy a járvány utáni helyzet helyreállításáról. A barcelonai Zöld megállapodás (Barcelona Green Deal) Budapest számára ösztönzően hat.

A Kortárs Építészeti Központ együttműködve a Budapesti Cervantes Intézettel és az Eutropiannal, meghívta a barcelonai főépítészt, Xavier Matillát és az Építészmérnöki főigazgatóhelyettest, Sílvia Casorránt, hogy osszák meg tapasztalataikat a barcelonai köztéri innovációval és reformokkal kapcsolatban.

Időpont: Szeptember 4., 19:00
Helyszín: KÉK- BB1012 (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

Az eseményen való részvétel ingyenes, a programok angolul zajlanak. Az eseményen az aktuális járványügyi intézkedések betartása kötelező, létszámkorlát figyelembetartásával érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket.

Forrás: Octogon

Megjelent: 480 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. augusztus 26., csütörtök 12:01

Blog archivum