A világ legdrágább lakásai

2013.12.03. Írta:

Nemrégiben a Portfolio.hu megkereste a Budapesten legdrágább eladásra kínált lakását. A Budapest egyik legdrágább városrészének számító Várban 6,8 millió euróért, vagyis mintegy 2 milliárd 40 millió forintért kínálnak egy négy lakásból összenyitott penthouse-t. 

Elképzelhető, hogy van ennél drágább lakás, ház Magyarországon, de még annak ára is egész biztosan messze elmarad a világ legdrágább házainak árától.

A rekordot 2010 óta tartja 1 milliárd dollárral az Ambani család otthona Mumbaiban. A ház több mint 37 000 négyzetméteres, és főleg üvegborítású. A 27 emeletes toronyházban van gyógyfürdő, jógastúdió és uszoda. A hatemeletnyi garázsban 168 autó fér el, gondolva arra az esetre, hogy a barátok mind egyszerre teszik tisztleletüket. Az 50 férőhelyes mozi terem, a 3 helikopter-leszállóhely és a tucatnyi balkon és belső kert mellett nem hiányozhat egy hindu szentély sem.

A 2. helyen a londoni Rutland Gate (484.51 millió dollárt ér) - ld. a fenti képen.

A 3. helyet 214 millió dollárral Rinat Akhmetov ukrán oligarcha szintén Londonban található, a Hyde Parkra néző, két emelet összenyitásával kialakított penthouse-a csípte meg. 

Elena Franchuk szintén ukrán üzletasszony viktoriánus villája London Kensington kerületében 80 millió fonttal, azaz kb. 129 millió dollárral a 4. 

Az 5. helyezett a Romániában magasodó Bran kastélya, amely a Drakulaként elhíresült Vlad Tepes birodalma volt. 

A 6. helyezett egyúttal az Egyesült Államok legdrágább háza, a Fleur de Lis Los Angelesben található és 125 millió dollárt ér. 

A 7. a Loire Chateau, Yuri Milner orosz milliárdos háza Palo Altoban, 100 millió dollárért vette meg.

William Randolph Hearst 52 hálószobás Beverly Hills-i kastélya a 8., ezt követi Donald Trump Palm Beach-i márvány konyhás villája, és végül a New York-i, milliárdosok tornyának becézett One57, amelyben 115 millióért lehet lecsapni egy penthouse-ra.

Megjelent: 2372 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. május 23., péntek 12:55

Blog archivum