Nyomtatás
Szentély (Sanctuary) paletta - Sherwin-Williams

Az év színei 2021-ben

2021.01.04. Írta:

A különböző tervezők és tervező irodák évről évre megállapítják és közé teszik az adott év fő színét színeit illetve palettáját.Ami ezúttal közös bennük, hogy visszaköszönnek a járvány a kapcsolatos, az azt enyhíteni próbáló témák úgy mint biztonság kényelem véleménye nagyobb jövőre.

Megnyugvást ígér az égei tengeri kékeszöld (Aegean teal) Benjamin Moortól. Ezt jól lehet párosítani ragyogó föld- vagy agyagos színekkel, de akár barack rózsaszínnel is.

Aegean Teal - Benjamin Moore

Vigasztalást nyújthat a PPG sápadt türkize (Misty aqua). Palettájukon helyett kap még a zabpehely színű Transcend és a földes cipruskéreg (Big cypress).

 

Misty Aqua - PPG

A városi bronzot (Urban bronze) javasolja a Sherwin-Williams csapata. A szín mélysége és patikája ellensúlyozza a manapság sok otthont domináló sötét árnyalatokat. A szín része Szentély elnevezésű palettájuknak. ezen kívül három másik összeállítást is készítettek, összesen 40 színnel.

 

Urban Bronze - Sherwin-Williams

Akik szeretnének kicsit túllépni a visszahúzódó bekuckózós árnyalatokon, vagy a korábbi pasztell egy helyet bátrabban nyúlnak a színekhez, azoknak Graham & Brown szilva árnyalata (Epoch) segíthet.

 

Epoch - Graham & Brown

Még tovább megy a pozitív energiák és az álmodozások terén a Coloro and WGSN orchidea virág színe. Vibráló buja rózsaszín optimizmust sugároz.

 

Orchid - Coloro and WGSN

A Behr egy 21 színből álló palettát javasol. Ebben a többi gyártó vezető színei is visszaköszönnek több kiegészítő árnyalattal. 

 

Behr

Végül a Panton a szürkét és a világító sárgát választotta az év színeinek, amelyek együttesen utalnak a jelenlegi nehéz időkre és a reményteli jövőre. A fényes, vidám sárga sugár áttör a szürke, hűvös ködön.

 

Panton

Forrás: architecturaldigest.com, magazin.otthonterkep.hu

Megjelent: 760 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. január 05., kedd 19:06