ujlakopark.hu

Az újpesti passzívház kapta az Ingatlanfejlesztési Nívódíjat

2015.12.02. Írta:

A XVII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első helyezettje környezettudatos építés kategóriában a főváros 13. kerületében épült 100 lakásos passzív társasház.

Az épület energiafogyasztási szempontból kiemelkedően úttörő beruházás, az első nagyléptékű minősített passzívház Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban. Az épület rendelkezik a „Darmstadt Passivhaus Institut” általi minősítéssel.

A tervezett beruházás alacsony komfortfokozatú, vegyes övezetben történt, növelve a terület értékét, elősegítve a környező területek rehabilitációját. A lakók visszajelzése egyértelműen pozitív, elsőként a jó komfortérzetet emelve ki.

Mitől lesz egy épület passzív? Az igylakunk.hu kérdésére Miskolczy Imre, a díjazott épület tervezője válaszolt még korábban.

passziv berhaz2

Pályázó: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat
Tervező: Archi-Kon Kft., Nagy Csaba felelős tervező, Pólus Károly, Kiss Tamás, Déri Dániel, Várhidi Bence tervezők
Kivitelező: Magyar Építő Zrt.

passziv berhaz7

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj zsűrije a legjobb három pályaművön kívül több fejlesztést különdíjban részesített. A pályázaton ismét több, az örökségvédelem kategóriájába sorolható pályamű vett részt, tükrözve a műemlékvédelem kiemelkedő eredményeit.

A Magyar Ingatlanszövetség már a tizennegyedik alkalommal bonyolította le a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

Forrás és további információk:Tevlap

Kapcsolódó cikkek:

Olcsóbb, és jobb érzés benne lakni

Szükség volt bérlakásokra, megépítették

Megjelent: 2279 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. december 02., szerda 16:17

Blog archivum