Párdi Zsófia

Beindult a lakásépítési boom

2016.07.07. Írta:

Már most megkétszereződtek a lakásépítési engedélyek, illetve bejelentések az elmúlt év azonos időszakához képest a KSH adatai szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal havi bontású adatiból látszik, hogy már áprilisban több mint duplájára nőtt a kiadott engedélyek (beleértve a január óta működő egyszerű bejelentéseket is) száma a tavalyi év azonos hónapjához képet. Ez az arány májusban megismétlődött, így ekkor már több mint 1400 engedélyt regisztráltak.

Az új lakásokra vonatkozó áfakedvezmények és a családi otthonteremtési kedvezmény, valamint a kedvező lakáshitelek hatásának tudható be a változás. Számíthatunk e trend fennmaradására, így ebben az évben összesen 10-15000 lakásépítés megkezdése prognosztizálható.

A lakásépítések hozzájárulnak a lakásállomány minőségi megújításához és az építőipar stabilizálódásához.

A lakásállomány minőségi megújítása közérdek, megalapozza a magyar társadalom életminőségét. Ez a minőségi megújulás pedig megteremti azt a lehetőséget, hogy a különböző társadalmi rétegekben élők egy lépcsővel feljebb lépjenek a minőségi lakhatás felé.
A felépülő új lakások nemcsak az építkezők és az új lakást vásárlók érdekét szolgálják, hanem meghatározzák a következő száz évben bennük lakók életkörülményeit.

Megjelent: 3093 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. július 08., péntek 09:12

Blog archivum