Csehországban tavaly 25 ezer lakás épült

2014.03.07. Írta:

Csökkent a lakásépítések száma Csehországban is, de még így is 25 ezer új lakást adtak át 2013-ban a hazánkéhoz hasonló népességű országban.

A megelőző évek zuhanása után 2012-ben növekedni kezdett az átadott lakások száma, köszönhetően a csökkenő lakásáraknak, ami meghozta a csehek lakásvásárlási kedvét. 2013-ban azonban újra az előző évihez képest 14 százalékos visszaesést tapasztaltak, elsősorban amiatt, hogy kevesebb többlakásos lakóépület készül, mint korábban. A gazdasági válság óta jelentős mértékű munkanélküliség és fogyasztói bizalmatlanság felelős azért, hogy 2009 óta évről évre kevesebb építési engedélyt adtak ki.

Mindez annak ellenére alakult így, hogy 2013-ban több nagyszabású építési projektet fejeztek be. Ezek nyomán, elsősorban a fővárosban épültek fel lakókomplexumok, és jelenleg is épül Prágában egy 550 lakásos épületegyüttes.

Egyértelmű trend a csehországi lakóépületek tervezésénél, építésénél az energiahatékonyság. Több  alacsony energiafelhasználású lakóépület-komplexum épül jelenleg is az országban.

Forrás: Central European Construction Review

Kapcsolódó cikk: Csehországban szeretik a panelt

Megjelent: 2073 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. május 23., péntek 15:01

Blog archivum