Költő Kert lakóprojekt - Városi Gábor Octogon

Egyedi lakópark, művészi megoldásokkal

2020.04.23. Írta:

A képzőművészet is megjelenik a különleges megoldásokat felvonultató Költő Kert lakóprojekt építésénél, amelyről az Octogon magazin számolt be.

A fejlesztés egyik tulajdonosa és művészeti tanácsadója Városi Gábor képzőművész, akárcsak két korábbi, ugyancsak különleges projekt a Shambala Home és az Art Home esetében.

Vasarely tanitványa természetesen a művészet és a funkció együttélését ötvözi ezekben a lakóépületekben, illetve az azokat körülvevő terekben

A 12 villalakás már70 80 százalékban elkészült. Az épületekben a funkcionalitás és a környezettudatosság is elsődleges szempont volt, így például a megújuló energiaforrások használata, a helyiségek egyedi megvilágítása, a belsőépítészeti megoldások, a kert kialakítása. A kertben például nagy üveg szobrok kapnak helyet. köztük egy magyar költők arcát megjelenítő mozgó alkotás.

A projekt bevallottan nem befektetői megtérülési szempontoknak akar megfelelni. "Nyilván kockázatos vállalkozás ez, amit nem lehet rubrikákba, befektetési képletekbe sűríteni, mégis megtalálja a vevőit, akik szeretnének egy speciális környezetbe költözni" - mindta róla Városi Gábor.

Forrás, további információk és képek: Octogon

Megjelent: 1420 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. április 29., szerda 21:23

Blog archivum