Építsünk ház-fát

2015.08.26. Írta:

Ezeket a „fa" házakat építeni kell, nem ültetni. Zöld oázis varázsolható velük az erdő közepére, a tengerparti fövenyre, vagy egy nagyvárosi betondzsungelba is.

hazfa6

Elsősorban persze a túlságosan elvárosiasodott környezet természetközelibbé, élhetőbbé tételére alkották az 'oas1s' koncepciót, amely tágas személyes tereket nyújt lakóinak amellett, hogy organikus és kompakt, nem utolsó sorban autómentes környezetet biztosítva. A viszonylag sűrű városias beépítés is lehetséges (legfeljebb 100 épület hektáronként).

A ház-fák valóban faházak, és négy teljes szinten adnak100 négyzetméternyi variálható teret a lakóknak. Egyedülállóknak és különböző méretű családoknak is kialakíthatók. Nagy ablakok és lodzsák hozzák közelebb a valódi növényzetet.

Újrafelhasznált faanyagok, zöld falak, minőségi szigetelés, háromrétegű üvegezés mellett a koncepciót a 100 százalékban önellátó megoldások – beleértve az energia- és vízellátást és a hulladékkezelést – teszik fenntarthatóvá és alacsonyabb költségen üzemeltethetővé.

hazfa3

hazfa4

hazfa2

hazfa5

hazfa7

 

Forrás: designboom

Megjelent: 1433 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 26 augusztus 2015 17:31

Blog archivum