Nyírbátor önkormányzat

Épülnek a bérlakások Nyírbátorban

2020.02.05. Írta:

Már szerkezetkész az első 71 lakás, amit Nyírbátor önkormányzata épít, részben bérbeadásra. Először bő 3 éve írtunk a város ambíciózus és hazánkban ritkaságszámba menő terveiről, amelyek több száz lakás építését tűzték ki célul.

A hitelből és saját forrásból finanszírozott építés első üteme egymilliárd fointba került - írja az Index a Világgazdaság cikke alapján. Ebben megépült már egy 114 férőhelyes munkásszálló, valamint folyik 71 lakás építése. Ezek a lakások részben bérlakások lesznek, részben eladásra épülnek.

"A területet tömbházak, sorházak és kertes házak is színesítik majd. A külföldi tanulmányutak tapasztalatai azt mutatják, hogy fontos szempont a heterogén lakóingatlan-állomány és lakosságösszetétel garantálása - mondta a lapnak Máté Antal, Nyírbátor polgármestere.

Tíz éven belül 600-800 lakás felépítését tervezi a nyírbátori önkormányzat.

A lakhatási feltételek javításával a város szeretné ott tartani a lakosságot, valamint kiszolgálni az ipari park többezer munkavállalót foglalkoztató vállakozásainak igényeit.

A polgármester nem híve a vissza nem térítendő állami támogatásnak a piac- és versenytorzító hatása miatt. Úgy véli azonban, hogy javítani kellene az állami feltételrendszeren, az önkormányzatokat kedvező hitelekkel, a kamatok egy részének átvállalásával, hosszú távú programokkal lehetne ösztönözni, de a magánszférának is be kell szállnia a lakásépítésekbe.

Megjelent: 1586 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. február 05., szerda 14:21

Blog archivum