Realista.hu

Erdőt építenek az újpesti lakópark teraszaira

2016.11.24. Írta:

A Metrodom a tervek szerint függőleges erdőt varázsol az Újpesten építendő toronyházak teraszaira, a Milánóban már létező vertikális erdő mintájára - írja a Realista.hu.

Az új lakónegyed a Szent István tér és a Duna között húzódna, és az elképzelések szerint a megszokottnál több és intenzívebb zöldfelületet nyújtana. A 17 emeletes Metrodom Panorama lakóházakon speciális teraszokat alakítanának ki, hogy elbírják a durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fákat.

A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldaná meg a vízellátást, és ipari alpinistákkal a kertészeti teendőket, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenni a lakásokon. A lakóknak így nem lenne más teendője, mint élvezni a zöld kilátást.

Az egykori bőrgyár területén található telek jelenleg üresen áll, az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be. A növényzet folyamatosan benövi majd az épületet, és jó öt év kell majd ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék a címlapképen látható formájukat.

Forrás: Realista.hu

Megjelent: 1977 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. november 28., hétfő 09:10

Blog archivum