Év Balatoni Háza 2018 pályázat

2018.05.15. Írta:

Az Év Balatoni Háza 2018 díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni.

A felhívást a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ)tette közzé a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával.

A részvétel feltételei:

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (a 2000. évi CXII törvény által meghatározott) területén megépült olyan – 2015. január 01. után használatba vett – épületekkel lehet pályázni, melyekkel szemben építésfelügyeleti eljárás nem indult.

Pályázni olyan belföldi természetes magánszemély (építész tervező) tud, aki a pályázatra benyújtott épület terveit saját nevén jegyzi, a tervezéshez érvényes tervezői jogosultsággal rendelkezik, valamint a pályázat feltételeit elfogadja.

Elbírálás:

A beküldött pályaművekből nyolctagú szakmai, társadalmi zsűri választja ki a díjazásra kerülő épületeket. A bírálóbizottság elnöke Füleky Zsolt a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi helyettes államtitkára. A zsűriben a MÉSZ, a MÉK, a három érintett megye építész kamarájának delegáltja, valamint a NABE és a Balatoni Szövetség delegáltja vesz részt.

A pályázat díjazása:

Az „Év Balatoni Háza 2018” díj három kategóriában kerülhet kiosztásra:

Az Év Balatoni Lakóháza 2018
Az Év Balatoni Középülete 2018
Az Év Balatoni Gazdasági/Üdülő Épülete 2018
A díjazás pénzjutalom és az adományozást igazoló oklevél. A díjazásra összesen bruttó 1.000.000,- Ft áll rendelkezésre. Az odaítélhető díj legalább 200.000,- Ft, de maximum 500.000,- Forint.

A benyújtandó pályázati anyag:

Az építési engedélyezési, illetve egyszerű bejelentés építészeti dokumentációja a megértéshez szükséges részletezettséggel, összefűzött PDF/A formátumban, valamint az épületről készült 5 darab színes fénykép JPEG, PNG, vagy TIFF formátumban.

A benyújtás határideje: 2018. augusztus 20.

További információk: a www.azevbalatonihaza.hu honlapon.

Megjelent: 1832 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. május 11., péntek 11:19

Blog archivum