Patrick Dougherty

Házak, szobrok vagy griffmadár-fészkek?

2014.12.12. Írta:

Háznak talán kevésbé komfortosak Patrick Dougherty alkotásai, de mégis biztos sokat elfogadnának egy hasonló kis kuckó a kert végébe.

Dougherty szobrai nem az örökkévalóságnak készülnek, hiszen a fiatal vesszőből készült építmények egy-két év elteltével összeszáradnak, szétesnek, és újra a természet részévé válnak. A munkákat tekinthetjük lakhelynek, menedéknek, de kastélyt, barlangot, fészket is beleláthatunk az alkotásokba.

Patrick Dougherty 200 szobrot készített 25 év alatt. saját háza volt az első alkotása, amelyet 28 évesen épített Észak-Karolinában helyben található alapanyagokból: hullott faágakból, sziklákból, régi gerendákból. A mai napig itt él családjával.

Minden szobra más, hiszen a helyi alapanyagok és az építésbe besegítő önkéntesek munkájától is függ. Nagyjából három hét alatt készül el egy-egy vesszőépítmény, amelyek némelyik 12 méter magas.

Doherty vesszohazak2
A „Just Around the Corner" ősi település épületeit idézi. Öt kunyhószerű elemét beleépítették a sövénybe, mintha azok tartanák a fák súlyát.

Doherty vesszohazak3

Doherty vesszohazak4

Még több fotó a művész honlapján.

Forrás: archdaily.com

Megjelent: 2287 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 12 december 2014 14:12

Blog archivum