Maráczi, Fellegi és Társai Ügyvédi Iroda

Home office vagy távmunka?

2023.11.13. Írta: Dr. Török Barbara

A COVID-járvány óta egyre több cégnél lehetőség, a munkavállalók részéről pedig elvárás a home office választhatósága. Talán emiatt is növekedett az elmúlt időszakban országszerte, de különösen Budapesten és a többi nagyvárosban az újönnan átadott lakások mérete. Különösen azoknál lényeges kérdés egy önálló vagy jól elkülönített dolgozóhelyiség kialakíthatósága, akik rendszeresen, esetleg folyamatosan otthonról dolgoznak. De mi a különbség a távmunkavégzés és a home office-ban végzett munka között?

A Munka Törvénykönyve (Mt.) a home office kifejezést nem ismeri, nem használja, azonban a távmunkavégzést igen. 2022. június 1-jét megelőzően a távmunkavégzés és a home office nem ugyanazt jelentették. Ezt követően azonban a távmunkavégzés szabályai megváltoztak. Ezeket a változásokat mutatja be röviden Dr. Török Barbara LL.M. mukajogász a Maráczi, Fellegi és Társai Ügyvédi Iroda weboldalán ügyvéde.

A 2022-es szabályozás szerint a távmunkavégzés szabályainak a módosításával tehát a távmunka fogalma immáron erősen közelít a home office jogszabályban nem rendezett, gyakorlatban kialakított fogalmához.

A teljes cikk ezen a linken olvasható.

 

Megjelent: 255 alkalommal Utoljára frissítve: 2023. november 13., hétfő 15:04

Blog archivum