CBME_EVN_BAW_2020_BOK_PHO_Brick_Cave_001 Wienerberger

Ismét versengenek a legjobb téglaépületek

hétfő, 08 június 2020 17:10 Írta:

Az elmúlt hetekben 50 pályaműre szűkítette a zsűri a „Brick Award 2020” listáját, amelyből végül szeptemberben kiválasztják a világ legjobbjainak tartott téglaépületeit és téglaépítészeti megoldásait. A Wienerberger által alapított nemzetközi pályázatra idén 55 országból több mint 600 projektet neveztek

Az idén kilencedik alkalommal írta ki a független zsűri a Brick Award (BA) díjat, amelynek célja a nemzetközileg kiemelkedő téglaépítészet eredményeinek bemutatása és elismerése. A kiírt pályázatokon izgalmas és modern, kísérletező projektek sora jelent meg a világ minden tájáról, amelyekhez különböző téglatípusok sorát használták fel, rengeteg színben és formában.

A Brick Award versenyre idén 55 országból 644 projektet neveztek. Az elmúlt hetekben pedig az előzetes bírálóbizottság szűkítette a listát, és megnevezte azt az 50 alkotást, amelyből szeptemberben a zsűri kiválasztja az öt kategória győztesét és a nagydíjast.

Idén is rengeteg olyan épületet neveztek alkotóik, amelyek látványosak, ide sorolható például a ruandai krikettstadion, a vietnámi téglabarlangok vagy Indiában, Mahárástra tartományban a Maya Somaiya könyvtár és iskola. Az ötven legjobb közé választott pályamunkák a világ egészét ölelik fel, hiszen Kínából, Vietnámból, Argentínából, Ruandából, Dél-Koreából vagy épp Belgiumból is került a döntősök közé épület.

A Brick Awardnak már komoly hazai vonatkozása is akad. A Cságoly Ferenc és Keller Ferenc által tervezett, a pécsi Barbakán tér 5-6. alatt található lakó- és irodaépület ugyanis 2006-ban a fődíjat, vagyis a zsűri nagydíját nyerte el.

Képek és a forrás: Wienerberger, Brick Award 2020

 

Megjelent: 122 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 09 június 2020 09:56