Építészfórum

Konténerház, amely belesimul a zöldövezetbe

2019.01.03. Írta:

Öt hajókonténerből áll az a lakóház, amely a 2018-as Média Építészeti Díján az Index különdíját kapta. A házat Csupor Anna lakberendező tervezte saját családjának.

Az öt konténerből az egyik önálló vendégházat alkot, a másik négy összenyitva lett családi otthon; a két egységet egy átjáró kapcsolja össze, és az emeletet körbeölelő terasz egészíti ki. A hőszigetelt nyersfa burkolatnak köszönhetően a házon kívülről egyáltalán nem látszik, hogy konténerekből áll, teljesen belesimul a zöldövezeti környezetbe a meredek hegyoldalon. 

A Média Építészeti Díján tavaly ez az alkotás kapta meg az Index különdíját.

Az épületet az Index mutatta be.

Képek forrása és további képek az épületről: Építészfórum 

Megjelent: 2144 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 03 január 2019 09:06

Blog archivum