Könyvek a passzívházakról laikus építtetőknek és gyerekeknek

2020.11.30. Írta:

Könyvajánló - Az energiatakarékosság fontossága a házépítésben ma már megkérdőjelezhetetlen. A passzívházak iránt is egyre nő a kereslet, egyre jelentősebb szakirodalma is van már. A laikus építtetők, a családok azonban gyakran tanácstalanok a témában, pedig ha többet tudnának róla, talán gyakrabban épülnének passzív családi házak. Akár már a gyerekeknél is érdemes elkezdeni a jövő lakóházainak megismertetését. 

Rezsnyák Péter kivitelező-építész hétköznapi nyelven írt gyakorlatias könyvet a passzívházak iránt érdeklődőknek, építtetőknek. 

Az „Egyszerűen passzívház” című kötetben érthető magyarázatokkal vezet végig az ötletelés, tervezés és az építkezés folyamatán, és sorra veszi az olyan gyakorlati tudnivalókat is, amiket az érdeklődők sok esetben nem kapnak meg máshol.

A könyvből megtudhatnak mindent a laikusok, az árnyékolástechnikától a hatékonyfűtési megoldásokon át az ideális hőszigetelés vastagságáig. Segít abban, hogy mit mondon az építtető a kivitelezőnek, sőt akár abban is, hogyan válasszon a passzívházhoz alkalmas építési telket.

Nem marad érintetlenül a költségek, megétrülések kényes kérdése sem.

A passzívházépítésről gyereknyelven

Gyerekeknek szól a Martina Feirer és Alexandra Frankel könyve a passzívházakról. A klasszikus, rajzokkal gazdagon illusztrált gyerekkönyv öt és tíz év közöttieknek magyarázza el játékos formában, hogyan is működik a passzívház, és miért fontos a környezettudatos szemlélet és energiahatékonyság egy ház építésekor.

 

Elmagyarázzák, mi is az a passzív szolárház, hogyan működik, hogyan épül meg, milyen anyagokkal szigetelik a falakat, hogyan jut be a meleg a házba, és hogyan előzik meg, hogy a hideg kint maradjon.

A gyerekkönyv jelenleg öt nyelven olvasható, használata segítséget nyújthat a környezettudatosságra való iskolai és óvodai nevelésben is. A húszoldalas könyv kihajtható és mozgatható részei teszik még érdekesebbé a téma felfedezését. 

Az oldalpárok végén játékos feladatok is vannak, például tárgyakat kell megtalálni a történetben.

Videó a könyvről: https://www.facebook.com/103643389712204/videos/992971517797784

Forrás: Realista.hu, Octogon

Megjelent: 1111 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. november 30., hétfő 16:55

Blog archivum