Lechner Központ

„Lakni tudni kell!” - Lechner lakótelep-építési kiállítás online

2020.10.19. Írta:

Digitálisan lapozhatjuk végig a Lechner Fotótár oldalán a Lakótelep-építési és társadalmi kísérletek a ’60–70-es években című kiállítás katalógusát, amely három – a hazai tömeges lakásépítés egy-egy lépcsőfokát jelentő – lakótelep építéstörténetét mutatja be.

A Lechner lakótelep-építési kiállítás-katalógus a Budafoki kísérleti lakótelep, valamint a Kelenföldi és az Újpalotai lakótelep létrejöttének történetét ismerteti, a kiállítás anyagát adó, a Lechner Tudásközpontban őrzött fotókkal és tervrajzokkal illusztrálva.

A kiállítás katalógusa most a Lechner Fotótár honlapján elérhetővé vált, így az itt összegyűjtött nagyon értékes tudásanyag hosszasabban, alaposabban és – ahogy ez a jelenlegi pandémiás helyzetben szintén nem elhanyagolható szempont – személyes megjelenés nélkül is tanulmányozható. Ez a virtuális lehetőség időben is meghosszabbítja a lakótelep-építéssel foglalkozó kiállítás megtekinthetőségét, ugyanis azt a Lechner Tudásközpont ügyfélterében október végén egy újabb tárlat fogja váltani.

Forrás: http://lechnerkozpont.hu/cikk/lakni-tudni-kell-mar-online-is 

Megjelent: 765 alkalommal

Blog archivum