Legyen téma a Parlamentben a lakásügy

2015.05.22. Írta:

Minden parlamenti pártot megkerestünk, hogy megtudjuk, ki a lakásügyi szakpolitikusuk, milyen lakáspolitikát képviselnek, és felkértük őket: képviseljék erőteljesebben a Parlamentben a lakásügyi problémák megoldásának szükségességét. Üljenek a pártok egy asztalhoz, és az alapvető lakhatási, lakásügyi kérdésekben szülessen konszenzus.

Egyelőre az ellenzéki pártok – Jobbik, LMP, MSZP – lakáspolitikusait sikerült megtalálni, és megismerkedni lakhatási, lakásépítési, bérlakásépítési, felújítási elképzeléseikkel. Várjuk, hogy a kormánypártok is bekapcsolódjanak a párbeszédbe.

Mi az LMP-vel tartott közös sajtótájékoztatónkon is elsősorban ezt hangsúlyoztuk.

{videoflow}40{/videoflow}

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese a sajtónak elmondta, ma Magyarországon lakhatási válság van, ám a kormánynak nincs lakáspolitikája. A kormány a költségvetésben erre nem szánt pénzt. A lakásproblémákkal foglalkozni kell, és ehhez a politikai akaratot kell találni

Az LMP a legfontosabbnak az energetikai korszerűsítések felgyorsítását és a bérlakásrendszer újraélesztését tartja, amire forrást kell biztosítani – ebben is támogatják a TLE javaslatait. Szorgalmazzák egy úgynevezett zöldberuházási alap létrehozását, amelyből az energiahatékonyságot célzó felújításokat is támogatná. Emellett a párt az alaptörvényben rögzítené a lakhatáshoz való jogot.

Forrás: Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület

Megjelent: 2875 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. május 26., kedd 15:25

Blog archivum