MAGYAR FENNTARTHATÓSÁGI CSÚCS 2016

2016.10.27. Írta:

Fókuszban az emberi és társadalmi értékek válsága – A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója

Konferencia és kiállítás

Időpont: 2016. november 16. szerda, 9.00–17.00
Helyszín: Budapest, Hotel Aréna (XVI. Ifjúság útja 1-3.)

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette. Napjainkban az erőszak, az agresszivitás, a populizmus, a gyűlöletkeltés egyszerre erősödött fel a tolerancia, az együttműködés, az egyéni autonómia és a társas együttélés igényével. A fejlett civilizációk megszokott jólétét és nyugalmát egyre erősebben veszélyezteti a migráció. A háborúk és a klímaváltozás menekültjeinek tömeges megjelenése a fejlett jóléti társadalmak kapujában rohamos megoldásra kényszeríti a nagyhatalmakat, a világ nemzeteit. Szembe kell nézni a hatalmas esélyegyenlőtlenség globális szintű problémájával.

A klímaváltozás és az energiapazarlás továbbra is pusztítja a Földet, a környezetet és az embert. Esélyünk a fenntartható fejlődésre egyre csökken. A gazdaság szereplőinek nagyon nagy a felelősségük. Új felfogások, megoldások, technológiák, felismerések születnek. Ezeket a kérdéseket beszéljük meg, jó gyakorlatokat osztunk meg egymással a konferencián.

2016-ban hetedszerre rendezi meg a Piac & Profit a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát. Hetedszerre hívjuk össze a felelősen gondolkodó embereket Magyarországon, hogy megvitassuk, hol tartunk mi, magyarok tetteinkkel a fenntartható fejlődés, vagyis élhető világunk fennmaradása érdekében. Most is, mint minden évben példátlan társadalmi összefogással valósul meg a párbeszéd. A fenntartható fejlődés érdekében munkálkodó tudósok, döntéshozók, szakmai és civil szervezetek vállalták fel a konferenciát, együttműködve, közösen gondolkodva.

Program és további információ: http://www.piacesprofit.hu/fenntarthatosagi-csucs-2016/ 

Megjelent: 1844 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. október 26., szerda 12:03

Blog archivum