Megújuló téglaépítészet - egészen csodálatosan

2014.06.10. Írta:

Újszerű, fantáziadús és gyönyörű tégla-építészeti megoldásokkal nyertek a 2014 Wienerberger Brick Award idei díjazottai – írja az Archdaily online építészeti portál.

A győztes pályaművek remekül szemléltetik a téglában rejlő lehetőségeket a kortárs építészetben, a közönséges téglából valami igazán újat és látványosat alkotva.

Az idei fődíjat, valamint a különleges megoldásokért járó különdíjat a kantanai (Thaiföld) Film és Animációs Intézet épülete kapta, amely Boonserm Premthada / Bangkok Project Studio munkája. A különleges, templomokra emlékeztető külső dizájn mellett a tégla az egész épület struktúráját meghatározza - térbeliséget és titokzatosságot teremtve kívül és belül egyaránt.

WRT Award fodij

 

A lakóépület-kategóriában John Lin Négy évszak háza nyert. Ez az adott régióban tipikusnak mondott kínai ház dupla téglafalazatot kapott, és a kialakításnak köszönhetően nincs szükség további szigetelésére.

WRT Award lakoepulet

 

Egyszerre kelt új és régi hatást a középület-kategória győztese a ravensburgi Művészeti Múzeum (LRO Lederer Ragnarsdóttir Oei GmbH & Co. KG), amelynek építőanyagát egy lerombolt kolostor újrahasznosított téglái adták. A masszív falak biztosítják a műalkotások számára elengedhetetlen állandó megfelelő klímát.

WRT Award kozepulet ravensburg museum

 

Újrahasznosított középület - gyárépületből művészeti központ: Buda Art Centre / 51N4E (Hollandia)

WRT Award ujra kozepulet Buda

Városi beépítésfőzőiskola a korábbi vágóhíd helyén / Sol89 (Cadíz, Spanyolország)

WRT Award beepites fozoiskola1t  

Különdíjak

Hotel és Konferenciaközpont a Paasitorni erődben / K2S Architects ltd. (Finnország)

WRT Award kulondij Paasitorni

 

Lumenart – a fény (iroda)háza / Rusan Arhitektura (Horvátország)
WRT Award kulondij Lumenart

Forrás és fotók: archdaily.com

Megjelent: 4143 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. június 10., kedd 13:29

Blog archivum