Mészáros Gábor, az Élet a Campuson - ember és épített környezet kategória első helyezettje díjazott fotója előtt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új campusának megörökítését célzó Kerülj képbe! építészeti fotópályázat eredményhirdetésén az egyetem épületében 2019. december 10-én. MTI/Kovács Attila

Művészi fotókon a MOME új campusa

2019.12.17. Írta:

Több mint ezer felvétel érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új campusának megörökítését célzó Kerülj képbe! építészeti fotópályázatra, melynek eredményét kedden a MOMÉ-n hirdették ki.

Az Épület, épületegyüttes kategóriát Varga Benjámin nyerte meg, az Élet a campuson - ember és épített környezet kategóriában Mészáros Gábor pályaműve lett a legjobb, a Részletek és absztrakt kategóriában Palkó György munkáját sorolta a zsűri az első helyre, a Sorozat kategória élén pedig Jancsó Gergely végzett.

A kategóriák első díjasai fejen11:44:40ként 200 ezer, a második helyezettek 100 ezer, a harmadik díjasok pedig 50 ezer forintos tiszteletdíjban részesültek.

A fotópályázat anyagából a MOME Ground épületében kiállítás is nyílt.

Idén ünneplik a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját, az iskola egyik legfontosabb munkársa pedig éppen Moholy-Nagy László volt. Szimbolikus, hogy a centenárium évében nyílt meg a nevét viselő egyetem új campusa - mondta el a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja által kiírt pályázat eredményhirdetése és díjátadója előtt Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. A MOME új otthona öt év alatt, 21,4 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg. A beruházás eredményeként 25 ezer négyzetméter új és felújított épületrész jött létre, valamint 16 ezer növényt ültettek a 1,5 hektáros, új közparkban, amelyet bárki látogathat.

Megjelent: 1967 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. december 17., kedd 11:49

Blog archivum