Reuters UK

Nem akar mindenki öröklakást

2017.02.16. Írta:

A brit kormány végre tudomásul vette azt a tényt, hogy nem mindenki akar saját lakástulajdont, ráadásul nő a mobil munkavállalók száma, az életstílus is változik – kommentálta egy szakértő az Egyesült Királyság Lakhatási Fehér Könyvének megszületését.

A dokumentum a szigetország lakhatási válságának megoldását célozza, amely egyre súlyosbodik. A lakáshiány miatt a vásárolni szándékozók nem jutnak ingatlanhoz, és sokan kényszerülnek a túlárazott bérleti szektorba.

Még az előző miniszterelnök ígérte meg, hogy 2020-ra egymillió lakás építenek, de nagyon messze járnak ennek megvalósításától.
A régóta várt dokumentum vegyes válaszokat ad a problémákra, és kevés részletet arra vonatkozóan, hogyan fogják ezeket a politikákat végrehajtani. Mindenesetre kiolvasható belőle az elköteleződés mind a magánbérleti piacon boldogulni próbáló családok, mind a lakásvásárlók támogatása mellett. Segítséget ígér a tanácsoknak a lakásigényeket kielégítő rendszerek megtervezésében.

Egyes szakértők azonban hiányolják a Fehér Könyvben lefektetett elhatározások megvalósítását, végrehajtását biztosító intézkedéseket. Nem bíznak abban, hogy ennyi elegendő lesz a mélyponton lévő brit lakáspiac talpraállításához.
Márpedig, ha így megy tovább, 2025-re már 1,8 millió lakás fog hiányozni Nagy Britanniában.

Forrás: worldarchitecturenews.com

Megjelent: 2220 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. február 16., csütörtök 11:34

Blog archivum