Nemzetközi Zöld Építés Hete 2020 - #ActOnClimate

2020.09.05. Írta:

Szeptember 21-25. között ötnapon át a World Green Building Council hálózat tagjai és partnereik közös összefogással hívják fel a figyelmet és szerveznek programokat annak jegyében, hogyan zöldebb, egészségesebb, fenntarthatóbb és klímabarát épített környezetet tudjunk teremteni mindannyiunk számára.

A Nemzetközi Zöld Építés Hete a World Green Building Council kezdeményezésére jött létre, és minden évben szeptember utolsó hetében zajlik. Évente más-más témakör áll a hét fókuszában.

Idén az #ActOnClimate szlogen jegyében arra koncentrálnak, hogy üzleti vállalkozások, szervezetek megmutassák, mit és hogyan tesznek, mit vállalnak annak érdekében, hogy épített környezetünk 2050-re nettó nulla beépített karbonkibocsátásúvá váljon.

A Holland Nagykövetség támogatásával olyan új gyakorlatokat és új gondolkodási módszereket is hozunk holland vállalkozásoktól, amelyek követendő például szolgálhatnak a magyar építési szektorban.

A hazai rendezvények védnöke René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete.

Ingyenes Green Walk – szeptember 21-25.

A hazai rendezvények középpontjában 2013 óta a jó gyakorlatok megmutatása áll. Idén az érdeklődők 17 megvalósult zöldépületet nézhetnek meg a Green Walk (Zöld séta) program keretében, amely során a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők mutatják meg az épületek sajátosságait, a beépített innovatív megoldásokat és berendezéséket. Máskor ezek az épületek nem látogathatók, ezért is különleges ez az esemény-sorozat. Évente mintegy 600 résztvevő kíváncsi a sétákra.

Idén különleges virtuális eseményekkel is készül a HuGBC. Ezzel biztonságosabban és sokkal több érdeklődő részvételével valósulhatnak meg a rendezvények.

Ingyenes Green Talk – szeptember 23.

Szeptember 23-án online Green Talk (Zöld beszélgetés) keretében a holland érdekeltségű Footprint cég mutatja be azt az építőanyagot, amely a beton karbonsemleges alternatívája lehet a jövőben. A vállalat már a budapesti régióban is épít megfizethető, energia-semleges otthonokat azon családok számára, akiknek fontos a bolygó jövője is.

WELL Building Standard™ Workshop – szeptember 24. délelőtt

Szeptember 24-én délelőtt félnapos, személyes WELL Building Standard™ Workshop-ra várja a HuGBC főként az irodai ingatlan tanácsadókat. A programon olyan ismeretet szerezhetnek, melyekkel cáfolhatatlan érveket tudnak felsorakoztatni a leendő bérlőknek, miért éri meg egy WELL minősített iroda/irodaház a bérbeadónak, a bérlőnek és a munkatársaknak egyaránt. A workshop végén a résztvevők egy WELL előminősített irodaházba is bepillantást nyerhetnek szakmai vezetéssel, hogy meg is tapasztalhassák a korábban elhangzottakat.

Ingyenes virtuális Green Walk – szeptember 24. délután

Szeptember 24-én délután virtuális Green Walk keretében látogathatnak el az érdeklődők hazánk egyetlen klímasemleges szálláshelyére, az Irota Ecolodge-ba a Cserehát szívébe. Bár a World Green Building Council 2030-ra tűzte ki az újépítésű épületek karbonkibocsátásának nullára csökkentését, az Irota Ecolodge ezt már 2016-ban megvalósította.

A programok – a WELL workshop kivételével ingyenesek, az érdeklődők bővebb információhoz juthatnak itt.

#ActOnClimate közösségi vállalások a héten – szeptember 21-25.

A programok mellett az Egyesület honlapján hívja az egyre bővülő közösségének tagjait, hogy ne csak beszéljenek arról, mit kellene tenni a karbonsemleges épített környezetért vagy a nettó nulla karbonkibocsátásért, hanem tegyenek is érte!

További információ a programokról: https://www.hugbc.hu/rendezvenyek/nemzetkozi-zold-epites-hete-2020-actonclimate/1949

 

Megjelent: 631 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. szeptember 10., csütörtök 16:09

Blog archivum