Nemzetközi Zöld Építés Hete 2021 - #AlkalMAXodás

2021.08.27. Írta:

5 nap - számtalan program. A World Green Building Council hálózat 70 helyi szervezete és azok 36.000 tagja világszerte szeretné megmutatni, hogyan lehet az épített környezetünk zöldebb, egészségesebb, fenntarthatóbb és reziliensebb.

A REZILIENS - erőteljes, akár sokkszerű külső hatások ellenére is sikeres és rugalmas alkalmazkodásra képes - épület hamarosan elterjedt fogalommá válik, de most még idegenül hangzik. Ezért inkább egy szójátékot választottunk az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete szlogenjéül. AlkalMAXodás - maximális alkalmazkodás.

"A legjobb megoldásokat szeretnénk megtalálni a jövőtudatos épületekért még ma, ismerje meg elképzeléseinket a reziliens épületekről!"

Miért fontos az épületeink alkalMAXodása?
 
2050-re a világ épületállománya meg fog duplázódni, vagyis az építési ágazatnak több építőanyagra, energiára lesz szüksége, nekünk embereknek pedig egészségesebb, élhetőbb mesterséges környezetre.

Éppen ezért az eddigi szemléletünkről eltérően holisztikusan kell gondolkoznunk. Meg kell védenünk a természeti erőforrásokat, javítani az emberi életkörülményeket, mindezt a körforgásos gazdaság keretében.

A hazai programokon - épületbejárásokon, eszmecseréken, okoshálózati pilot projekt bemutatón - valós példákat mutattunk, hogyan lehetnek a hazai épületeink, az azokban élő közösségek alkalmazkodóbbak, gazdasági megtérülés mellett.

Green Walk - budapesti és vidéki épületbejárások

WELL Reziliencia Piknik - Wellbeing és (vagy?) Reziliencia az épített környezetben.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Részletes programok és regisztráció: https://www.hugbc.hu/nemzetkozi-zold-epites-hete-2021

 

Megjelent: 475 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. augusztus 27., péntek 14:39

Blog archivum