Pro Architectura díj 2018.

2018.07.25. Írta:

Ismételten lehet pályázni a Pro Architectura díj elnyerésére. Az egymillió forint pénzjutalommal járó elismerésre Építészeti alkotás, Építészeti közélet és oktatás, Terv és tervpályázat, Építtető, valamint Kivitelező kategóriában lehet benyújtani pályázatot 2018. szeptember 2. éjfélig.

A Miniszterelnökség ebben az évben is kiírta a Pro Architectura pályázatot. 2018-ban öt kategóriában pályázhatnak a szakemberek a díjra, valamely jeles építészeti városépítészeti, tájépítészeti, belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenységgel, az építészeti közéletben és oktatásban, az építészeti tervezés és tervpályázatok területén elért kiváló eredményekkel, valamint kiemelkedő színvonalú építtetői és kivitelezői tevékenységgel. Az egyéni vagy csoportos pályázatok a www.proarchitectura.hu weboldalon nyújthatóak be.

A Pro Architectura díj a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért, valamint a Nemzeti építészetpolitika céljai érdekében elért kiemelkedő eredmények elismeréseként adományozható – mondta Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár, a díj szakmai bíráló bizottságának elnöke.

A díj átadására 2018 októberében, az Építészet Világnapja eseményhez kapcsolódóan kerül sor. A díjhoz egymillió forint összegű pénzjutalom és az adományozást igazoló oklevél jár. A pályázatok benyújtásának határideje 2018. szeptember 2. vasárnap, éjfél. A formai követelményekről és a további tudnivalókról a Pro Architectura díj weboldalán lehet tájékozódni, a pályázatok ide tölthetőek fel 2018. június 29-től.

Forrás: Kormany.hu

Megjelent: 1549 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. július 23., hétfő 15:54

Blog archivum