Párdi Zsófia / igylakunk.hu

Szakmák éjszakája: országszerte várták a családokat

2018.04.14. Írta:

Tizenegy iskolájának több mint kétszáz szakmáját telepítette ki három napra a Construma kiállításra Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC). Céljuk az volt, hogy megmutassák, a különböző mesterségek milyen lehetőséget kínálnak arra, hogy mindenki azt csinálja, amiben jó, és amit igazán szeret.

A rendezvénysorozat legfőbb célja, hogy segítsen a pályaválasztásban azzal, hogy a fiataloknak megismerhetik, kipróbálhatják a választható szakmákat. Ezért is lett ez a mottó: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg”.

Szakmalandia 2

A Szakmalandia elnevezésű rendezvényhelyszín a 2016 óta évente megrendezett Szakmák éjszakája kiemelt helyszíne volt. Ez és a debreceni központi helyszín mellett még szerte az országban166 helyszínen több mint 4500 program során ismerkedhetnek a szakmákkal a diákok és szüleik.

Szakmalandia 7

A programsorozatban idén is interaktív, szakmakipróbáló programok, előadások, bemutatók és üzemlátogatások között válogathattak a fiatalok. A pénteki rendezvényen minden szakma szerepet kap, de a hiányszakmák területéről több vállalat is részt vett a programban, és megnyitotta kapuit egy estére.

Szakmalandia 8

A Construmán felállított 2600 négyzetméteres sátorban számos szakmát – asztalos, divattervező, virágkötő, aranyműves, foghtechnikus, sminkes, kőműves, fodrász, cukrász stb. – tudtak kipróbálni, megismerni a pályaválasztás előtt állók, a szakmát keresők, vagy akár a szakmát váltani kívánók. Szakmalandiában nemzetközi díjakat nyert fiatalok mutatták meg, hogy a szakmájuk a mindenük, a munkájuk a hobbijuk, és hogy éppen ettől olyan sikeresek.

Szakmalandia 6

Szakmalandia programjai között voltak workshopok, bemutatók, sportfoglalkozások, de a sátorban zöldövezet és pihenőzóna is várta a látogatókat.

Szakmalandia 3

Megjelent: 1716 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. április 16., hétfő 14:11

Blog archivum