nyirbator.hu

Többszázlakásos fejlesztést tervez Nyírbátor

2016.07.13. Írta:

Magyarországon egyedülálló módon, mintegy nyolcszáz lakás építését tervezi Nyírbátor város önkormányzata. A fejlesztés célja, vonzó letelepedési lehetőség kialakítása a helyi lakosok, a fiatalok illetve a városban munkát vállaló, bejáró dolgozók számára.

Az elmúlt 10 évben 5000 új munkahely jött létre a településen és számuk a fejlesztések eredményeként folyamatosan növekszik. Napjainkban 3000 körül van a bejárók száma, ami 2016-ban várhatóan újabb 1000 fővel növekszik.

Fülöp Enikő, Nyírbátor jegyzője az igylakunk.hu-nak elmondta, hogy már az idén nyár végé szeretnék elkezdeni az első lakótömb építését. A teljes beruházás szakaszosan, több év alatt bővülne – az igények szerint – akár 800 lakásra.

A tervezett lakópark a város egyik legszebb részén, a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, a Szénaréti horgásztó, és a parkerdő szomszédságában épül meg, mely terület hamarosan gyógyhely minősítést kap. A tervek szerint a tömblakásos, és a sorházas beépítés mellett kertes házak építésére is lesz lehetőség. A vevői igények kérdőíves feltérképezése elkezdődött. A különböző beépítések arányait a felmérés eredményei határozzák meg.

Az építendő lakások egy része megvásárolható lesz, de épülnek majd bérlakások is. Ezeket az ipari park cégei bérelnék dolgozóiknak, vagy a lakbértámogatást adnának rá a munkatársaknak – mondta Fülöp Enikő.

Nyirbator lakopark 2

Nyirbator lakopark 3

Nyirbator lakopark 7

A területet pályázati forrásból már megvásárolta az önkormányzat, az infrastruktúra kiépítése jórészt megtörtént. Miután ezt nem kell megfizetni, az ingatlanok árai is vonzóak lesznek.

Azt is megtudtuk, hogy épülnek majd egyszerűbb, hagyományos gépészeti megoldású lakások is, de többségében olcsóbb fenntartású, korszerű, megújuló energiát felhasználó épületeket szeretnének. Ebben a szellemben korszerűsítették Nyírbátor középületeit is. Ehhez kiváló adottság a településen fakadó termálvíz, amelynek a hasznosításában bőven van még lehetőség.

A város nemcsak a lakhatási feltételek javítását tűzte ki célul, hanem a szórakozási, pihenési lehetőségek egyre választékosabb létrehozását is.

Forrás: nyirbator.hu

Megjelent: 7678 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. július 08., péntek 11:38

Blog archivum