MÉSZ

V4 válogatott családi házak - kiállítás

2022.12.12. Írta:

A V4-ek - Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország - legjobb friss családiház-terméséből kaphatnak ízelítőt a látogatók a vándorkiállítás budapesti állomásán.

A hazánkat képviselő négy ház és tervezője:

  • Mohás Kabin - Béres Attila;
  • A15 ház - Fazekas Katalin és Vilics Árpád;
  • Szentendrei ház - Valkai Csaba;
  • Zánkai ház - Kovács Csaba és Poós Tamara

A kiállítás Budapesten a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában (1088 Bp., Ötpacsirta u. 2.) látható 2022.12.15. 17 órától.

A kiállítást megnyitja: Krizsán András a MÉSZ elnöke

A Magyar Építőművészek Szövetsége 2008. óta rendezi meg a Visegrádi Négyek Családi Házai vándorkiállítást. A V4 társult országai Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország. A vándorkiállítás célja hogy a régió hasonló múltú, történelmű és kultúrájú országainak építészeti teljesítményeivel rendre összemérje magát, szellemi teljesítményét. A vándorkiállítás anyagából katalógus készül.

A kiállítás a MÉSZ, a Lengyel Építész Szövetség (SARP) a Szlovák Építészek Szövetsége (SAS) a és Prágai Műszaki Egyetem Építész Kara a Kassai Műszaki Egyetem építészeti Intézete és együttműködése segítségével, országonként négy épületet mutat be, és így ad képet a V4 országok családiház építészetének aktuális szellemi és fizikai állapotáról. Célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a fiatalok felé, az építészképzésben, hogy magas minőségű családi házakat mutasson be a nagyközönségnek és a szakmának. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Forrás: MÉSZ

Megjelent: 373 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. december 12., hétfő 16:20

Blog archivum