WIENERBERGER

A WIENERBERGER BRICK AWARD 2018 pályázat elindult

2017.03.07. Írta:

A Wienerberger az idén is meghirdeti nemzetközi építészeti díját, amelyet a modern és innovatív téglaépítészet kiemelkedő épületeinek ítélnek oda. Már fogadják a Brick Award-ra a pályamunkákat.

A 2004-ben indított Wienerberger Brick Award kétévenként meghirdetett építészeti díj, amelyet a modern és innovatív téglaépítészet kiemelkedő példáinak ítélnek oda. 2018-ban a Wienerberger nyolcadik alkalommal osztja majd ki ezt a nemzetközileg elismert díjat, amelyre most pályázatot hirdet. 2016-ban rekordszámú, több mint 600 projekt érkezett be 55 országból. Építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2017. április 20-ig nevezhetik be projektjeiket az online felületen keresztül: www.brickaward.com

A kiemelkedő téglaépületek díjazása

A Brick Award az egyetlen Nagydíj nyertesét (aki Kategórianyertes is egyben) 7 000 eurós pénzdíjjal jutalmazza, a négy Kategórianyertes mindegyikének további 5 000 eurós pénzjutalom jár.

A díjat öt kategóriában hirdetik meg:
• Lakóérzet otthonunkban,
• Közös lakótér,
• Közös munkaterület,
• Közösségi terek megosztása,
• Szokatlan, kreatív építészeti megoldás.

Az utolsó kategória középpontjában a tégla használatának olyan innovatív koncepciója és felhasználási módjai állnak, mint az új építési technológiák vagy az egyedi igény szerint készített tégla és új díszítés alkalmazása a projektben.

A benyújtott projektben jelentős szerepet kell játszaniuk a kerámia termékeknek, amelyek falazóblokkoktól a falburkoló téglákig, agyagcserepekig és térburkoló klinkertéglákig terjednek.

A Wienerberger termékek használata nem szükséges feltétele a részvételnek.

Külön szempont, hogy a projekt hogyan ötvözi a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot.

További kritérium, hogy az aktualitás érdekében a projekt befejezési dátuma 2014 vagy későbbi időpont legyen.

A beküldött munkák közül 50-et választ ki egy zsűri, ezeket nevezik a Brick Award díjra.

A benyújtási szakasz 2017. április 20-i lezárását követően építészeti újságírókból és kritikusokból álló zsűri szűkíti le a beküldött pályázatokat 50 projektre, amelyeket neveznek a 2018. évi Wienerberger Brick Award díjra, és amelyek megjelennek majd a verseny kapcsán megjelenő Brick18 kiadványban. Ezt követően egy építészekből álló nemzetközi zsűri választja ki az öt nyertest az egyes kategóriákban, valamint a Nagydíj nyertesét.

Minden nevezett projekt megjelenik a Brick 18 kiadványban.

A hivatalos Brick Award díjátadó ünnepség Bécsben lesz 2018 tavaszán. Ugyanekkor jelenik meg a Brick18 kiadvány, amelyben mind az 50 nevezett projekt szerepel.

Kapcsolattartó kérdés esetére:
Nagy Zsolt István
Marketing / Communications
marketing vezető
Wienerberger Téglaipari zRt.
H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
M +36 30 343 6247 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.