A Kékesi TV-torony építése Lechner Tudásközpont

ÉPÍTÉSZETI FOTÓTÁR INDULT

2018.04.11. Írta:

Archív fotógyűjteményt bemutató weboldalt indított a Lechner Tudásközpont. A folyamatosan bővülő válogatás a szakmabeliek és a korszak iránt érdeklődők számára egyaránt izgalmas kincseket rejt.

Április 4-én indult a Lechner Fotótár, az idén öt éves Lechner Tudásközpont mindenki számára online elérhető fotóarchívuma. A digitalizált válogatás a Lechner Dokumentációs Központjában őrzött VÁTI (Városépítési Tudományos és Tervező Intézet), FTV (Földmérő és Talajvizsgáló Vállalat) és UVATERV (Út-, Vasúttervező Vállalat) tervezővállalatok 1945 után készült építészeti-építésügyi fotóit mutatja be.

A Fotótár weboldalán témák szerint, szűrők beállításával lehet keresni a fotók között, a felhasználói fiók létrehozásával pedig a kedvenc képekből saját album létrehozására is van lehetőség. Bár egy kép többet mondhat ezer szónál, a fotók adatlapján nem csupán az alapvető információk elérhetőek, hanem a kapcsolódó tartalmak is. Így a Lechner Tudásközpont Dokumentációs Központjában megtalálható tervek, filmek, vagy a képet illusztrációként felhasználó cikkek között is lehet böngészni a fotók adatlapján.

A Fotótár oldalán közzétett képek a forrás megjelölésével, nem kereskedelmi célra ingyenesen elérhetők és szabadon felhasználhatók. A digitális archívum folyamatosan bővül a volt állami tervező- és kivitelezővállalatok anyagával, a gyűjtemény a fototar.lechnerkozpont.hu weboldalon érhető el.

Forrás: Lechner Tudásközpont

Megjelent: 1451 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. április 11., szerda 12:49