BUDAPEST ÉPÍTÉSZETI NÍVÓDÍJA 2018

péntek, 17 augusztus 2018 00:00 Írta:

Budapest egyedülálló természeti, táji helyzetével harmóniában lévő épített örökség fenntartása és értékalapú fejlesztése érdekében Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Építész Kamara közös, nyilvános pályázatot hirdet Budapest Építészeti Nívódíja 2018 elnyerésére.

Az összesen bruttó 4 millió forint összdíjazású, a főváros egyedülálló természeti, táji helyzetével harmóniában lévő épített örökség fenntartása és értékalapú fejlesztése érdekében kiírt pályázaton felelős tervező építészek, építtetők és tulajdonosok vehetnek részt.

A pályamunkák szeptember 14-én 16:00-ig nyújthatóak be, az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre november 15-én kerül sor.

A pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A pályázat kiemelt feladata, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. Cél, hogy a Budapest Építészeti Nívódíja 2018 odaítélésével a legkiemelkedőbb alkotások megkapják a megérdemelt figyelmet és nyilvánosságot.

A jelölhető alkotások köre: A pályázaton olyan Budapest közigazgatási területén található alkotások vehetnek részt, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják. Az alkotás lehet megvalósult új, illetve rehabilitált épület, építmény, közterület, belső tér.

A teljes kiírás a Nívódíj honlapján olvasható.

A részletes kiírás és mellékletei regisztrációt követően letölthetők a pályázat hivatalos http://bpnivodij.hu/ weboldaláról. A Budapest Építészeti Nívódíja honlapot a Lechner Tudásközpont fejlesztette és üzemelteti.

Megjelent: 920 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 21 augusztus 2018 10:36