Stocksnap

Beruházás-lebonyolítói mesteriskola indul

szerda, 16 január 2019 14:03 Írta:

Beruházás-lebonyolító szakmai képzést indít a Magyar Mérnöki Kamara. A mesteriskola 2019. elején kezdi meg működését. 

A beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése párosul a minőségi, gazdaságossági igények emelkedésével. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlet tudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy e kimagasló tudással rendelkező beruházáslebonyolítókat foglalkoztassanak.

A Magyar Mérnöki Kamara – a vele együttműködő Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és más szakmai szervezetekkel közösen – kiemelt feladatának tekinti, hogy a beruházáslebonyolítók ehhez a tudáshoz hozzájuthassanak.

A beruházás-lebonyolító a beruházási folyamat egyik kulcsszereplője. A Kormány elhatározta (1567/2015. (IX. 4.) Korm. hat.) szakmagyakorlási jogosultságának visszaállítását, a közbeszerzésekre vonatkozó végrehajtási szabályozás (322/2015. (X.30.) Korm. rend.) pedig rögzíti a beruházás-lebonyolító alapvető feladatait.

A Magyar Mérnöki Kamara partnereivel – egyedülállóan széles körű szakmai ismereteikre és tapasztalataikra alapozva – beruházás-lebonyolítói mesteriskolát szervez. A képzés a jelen követelményeinek való megfelelésen túl súlyt helyez arra is, hogy a hallgatók a kamara és társszervezetei által előkészített Beruházási Folyamatok Rendszeréről – és ahhoz kapcsolódóan a Tervezői Szolgáltatások Rendszeréről – is részletes ismeretekhez jussanak.

A részvételnek nem feltétele a kamarai tagság, azonban alapfeltétele a szakirányú mérnöki végzettség. A képzést sikeresen teljesítőknek a Kamara tanúsítást ad ki, amely a piac számára tanúsítja a magas színvonalú hozzáértést. A Kamara a Mérnökkeresőhöz hasonló kereső rendszerrel fogja segíti a megrendelők tájékoztatását is a jól képzett szakemberek elérhetőségéről.

Regisztráció – előzetes jelentkezés
[a regisztráció nem jelent kötelezettséget, a szervezők előkészítő munkáját és a tájékoztatás, kapcsolattartás célját szolgálja]

Tájékoztató letöltése

További információk elérhetők a Magyar Mérnöki Kamara honlapján.