abb.com

Úszó apartmanból űrkorszaki kabin

2019.10.02. Írta:

Az ABB intelligens vezérlőivel alakítottak át egy úszó lakást olyan intelligens lakótérré, ahol a fűtés, világítás és árnyékolás is egyaránt csúcstechnológiát vonultat fel.

A lengyelországi Gdanskban létesült úszó kabinon a modern tervezés és technológia élvonalát képviseli. A szállóvendégek a csendes Motlawa folyó partjához rögzített egylakásos apartmanház, a „Flohotel” révén megismerhetik az automatizált okosotthon minden előnyét.

Maciej Nowakowski, a háztulajdonos Floating Gdansk vállalkozás társalapító vezérigazgatója, olyan okosépület-technológiai megoldást keresett, amely jól illeszkedik a szokatlan helyszínhez és az úszó apartman lekerekített vonalaihoz. A kiválasztott rendszer az ABB teljesen testre szabható okosotthon-megoldása, az ABB-free@home®.

A vendégek akár a dekoratív vezérlőegységen, akár az e célra fejlesztett okostelefon-alkalmazáson keresztül is kezükben tarthatják az apartman teljes irányítását. A fűtés, világítás és légkondicionálás, ahogy a sötétítés és a padlófűtés is, mind egyetlen érintéssel szabályozható.

Különleges hangulat kialakításához a vendégek használhatják az előre beprogramozott „szobahangulat” -funkciót, melynek segítségével kedvüknek megfelelően konfigurálhatják az apartmant.

A funkciók egyesével és kombináltan is szabályozhatók, és az időmegtakarításon túl az intelligens fény- és fűtésirányító rendszer tekintélyes energiamegtakarításhoz is vezethet.

Moduláris szerkezetének köszönhetően az apartman összeszerelése a folyóparton csupán két napot igényelt. A teljesen légkondicionált Flohotelben nagyméretű franciaággyal berendezett hálószoba, mindennel felszerelt főzőfülke, étkező és egy tágas nappali is található, egész falas, folyóra néző panorámaablakkal.

„A Flohotel egy nagyszerű lehetőség arra, hogy első kézből tapasztaljuk meg a Bond-filmeket idéző technológiákat” – mondta Jaroslaw Grabowski, az ABB Local Product marketingvezetője, a Building and Home Automation Solutions képviseletében. „Ez az apartman lehetőséget nyújt az embereknek, hogy láthassák az intelligens technológia által kínált lehetőségeket és előnyöket, főleg, ha azt tervezik, hogy saját otthonukat okosmegoldásokkal szerelik fel.”

„Segítséget akartunk biztosítani a jövő lakóterének létrehozásában. Úgy érezzük, hogy sikerült egyensúlyt találnunk az okos tervezés és az intelligens funkcionalitás között azáltal, hogy egy barátságos otthont teremtettünk a folyón.”

Forrás és további képek, videó az ABB cikkében.

Megjelent: 1182 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. október 02., szerda 11:25