Nyomtatás
hirado.hu

2014 legjobb homlokzatai

2014.12.19. Írta:

Hetedik alkalommal választották ki az elmúlt időszak kiemelkedő épületeit az Év Homlokzata Pályázaton. A tervezők és kivitelezők számára kiírt díj célja az újonnan épült vagy felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján.

A családi ház kategória nyertese Borbás Péter építészmérnök lett, aki egy szentendrei házzal pályázott. A társasház kategória díjazottja Füzes András tervező egy Tokajban felújított lakóház homlokzatával. A középület kategória nyertese egy hódmezővásárhelyi múzeum új hozzáépítése érdekes vakolatstruktúrával, amellyel a kivitelező Kerámiaház Kft. pályázott, a tervező Vesmás Péter építész volt. A panelépületek közül a zsűri egy Budapest, XV. kerületi Kőrakás parkban található épület felújítását találta a legjobbnak, melynek felújítását a Kométa Szerviz Kft., mint generálkivitelező végezte, a díjat Talabos Attila vette át.

A középület kategória nyertese egy hódmezővásárhelyi múzeum új hozzáépítése érdekes vakolatstruktúrával, amellyel a kivitelező Kerámiaház Kft. pályázott, a tervező Vesmás Péter építész volt. 

A műemlék kategória legjobbja a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úti Eiffel Palace lett, amely 120 év után ismét eredeti arcát mutatja. A pályázatot az ALAKart Kft. nyújtotta be, az egymillió forinttal járó díjat Kelecsényi Gergely vette át, a kiírás eredményhirdető gálaestjén, Budapesten.

A pályázat fő támogatója a Baumit Kft.

Bővebb információ ITT.

Forrás: Magyar Építészkamara