2446 Ft/óra a 2014. évi minimális rezsióradíj az építőiparban

2014.03.06. Írta:

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöksége elfogadta a 2014. évi építőipari minimális rezsióradíj értékét, amely így 2446Ft/óra. Az ÉVOSZ az Ágazati Párbeszéd Bizottság útján kéri fel a Belügyminisztert, hogy a jogszabály által biztosított hatáskörében eljárva, hirdesse ki az új értéket.

A 2013. évi 2383Ft/óra minimális rezsióradíj emelkedését 2446Ft/óra értékre alapvetően a garantált bérminimum változása, a banki és biztosítási költségek jelentős emelkedése, valamint az ügyviteli költségek növekedése okozza – olvasható az ÉVOSZ közleményében.

 

Az építőipari minimális rezsióradíj-számítása az ágazatban jogszerűen működő vállalkozások 2013. évi mérlegadatai minimális értékeinek alapján történt – írja a szakszövetség közleménye. A közbeszerzési piacon az ajánlatkérő kockázatos ajánlati ár esetén köteles a mindenkori minimális rezsióradíjhoz mérni az ajánlatot adó cégek rezsióradíjait, és ez alapján is értékelni az ajánlatokat. A magánmegrendelői piacon iránymutató az építőipari minimális rezsióradíj értéke. 

Forrás: epitesimegoldasok.hu

 

Hírek archivum