7. Budapesti Építészeti Filmnapok

2015.02.27. Írta:

A Filmfesztiválon idén is több mint 30 friss, nemzetközi filmet mutatnak be: különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.

A fesztivál teljes programja: http://filmnapok.kek.org.hu/program/

Idén a különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.

A vetítéseket egy önálló program zárja az Uránia Filmszínházban: március 9-én, hétfőn este itt lesz a hazai premierje a Wim Wenders ötlete nyomán készült Cathedrals of Culture című filmnek, mely kiemelkedő építészeti megoldásokkal bíró épületeket mutat be - mindegyiket más rendező szemével. A projektben olyan neves filmesek fogtak össze, mint Robert Redford, Michael Madsen vagy Karim Aïnouz.

A 2015-ös Filmnapok vendége lesz két sztárépítész, a holland Herman Hertzberger és a brazil Isay Weinfeld, aki március 7-én és 8-án tartanak előadást a Toldi moziban. A vetítéseket rendezői háttérbeszélgetések és szakmai kerekasztal-beszélgetések követik építészek, tervezők, városlakók részvételével.

További információ: filmnapok.kek.org.hu

Forrás: MÉK

Hírek archivum