13. kerületi önkormányzat

Angyalföld folytatja a zöldépítést

2017.04.06. Írta:

A XIII. kerületben folytatódik az önkormányzati ingatlanfejlesztés 33 bérlakásos lakó- és szolgáltatóházat építenek.

Az elkészült százlakásos passzív bérház és passzív óvoda, valamint a nemrégiben bejelentett további bérházak után most szolgáltatóközpontot építenek. Ez lesz a Klapka Szolgáltatóház, ami a tervek szerint 2018 őszére készül el.

A beruházás kizárólag saját, XIII. kerületi önkormányzati forrásból valósul meg, hitelfelvétel nélkül, bruttó 4 milliárd 236 millió forintból.

Az épület egyik szárnya egy zöldtetős domb lesz, a két szárny között meg egy sétányon lehet majd végigmenni. Az alsó két szinten boltok lesznek, a 2-5. emeleten pedig 33 lakás.

A helyszíne a Klapka utca Kassák utca és Tüzér utca közötti szakasza. A közleményük szerint a "Róbert Károly körút, a Lehel út, a Váci út és a Dózsa György út által határolt terület középpontjában" szeretnének létrehozni egy új "kisközpontot".

A látványterven elnyerte a Média Építészeti Díját még 2012-ben. Az önkormányzat ki is írta az építészeti ötletpályázatot, a beruházáshoz szükséges pénzt is megszerezte, ám az építkezés mégsem indulhatott el korábban mert a 1,46 százalékos tulajdonrésszel bíró Állami Egészségügyi Ellátó Központ feltételekkel állt elő. Szerencsére az ügy rendeződött, és már le is rakták az Klapka szolgáltatóház alapkövét.

Forrás: Urbanista/Index

Hírek archivum