Ferencváros.hu

Befektetőket várnak a József Attila-lakótelep felújításához

2018.08.09. Írta:

Jövőre elkezdődhet a József Attila-lakótelep felújítása, az önkormányzat már az első lakóházat is kijelölte, amelyen elkezdik a bővítést. A tervek alapján plusz egy emeletet építenek az ingatlanra, a teljes felújítást finanszírozó befektető pedig a kialakítandó lakások tulajdonosává válhat – idézi az OTP Ingatlanpont közleményét a Portfolio.

Ferencváros önkormányzata tavaly indított tervpályázatot az 1957 és 1981 között épült József Attila-lakótelep megújítására. Az elkészült pályamunkákat bemutatták az ott lakóknak, így kísérleti jelleggel már jövőre megkezdődhet az első négyemeletes lakóház könnyűszerkezetes elemekkel tervezett kibővítése. A Napfény utcában kiválasztott lakóház közössége egy ötödik emelet ráépítéséért cserébe liftet kap, a tulajdonosok pedig egy újabb szobával vagy terasszal gyarapodnak. A lakások alapterületének bővítése a program egyik fő célkitűzése, hogy a tervpályázat nyertese könnyűszerkezetes technológiával emeletráépítéssel és oldalirányú bővítésekkel oldaná meg a bővítést. A tervekről ld. korábbicikkünket.

Jelenleg a befektetőt keresik, aki a kialakított plusz lakásokért cserébe megfinanszírozza a fejlesztéseket. A bővítés teljes költségéért egy teljes emeletnyi lakás építési jogát kaphatja meg a fejlesztő. Az eredeti elképzelések szerint a kihasználatlan lapostetőket napozó- és grillteraszként hasznosítanák, illetve a tervek alapján egy új, gépkocsiforgalomtól elzárt főteret alakítanak ki közösségi központtal, valamint az Üllői út zaját zöldtetős parkolóház-sávval rekesztik ki.

Forrás: Portfolio

Hírek archivum